Logo Kunststofplatendeal.nl

Plexiglas Boren

Wanneer je een plexiglas plaat van gaten wilt voorzien, dan zul je waarschijnlijk moeten boren. Een karwij wat niet moeilijk hoeft te zijn, als je het juiste gereedschap gebruikt. Wat je nodig hebt om plexiglas te boren:

  • boormachine
  • ijzerboor
  • schilderstape
  • rolmaat of duimstok
  • potlood
  • een vlakke ondergrond
  • lijmklemmen

Stappenplan

Om je plexiglas te boren hebben we een stappenplan voor je opgezet. Houdt je aan de adviezen en het zal als vanzelf gaan. Het belangrijkste is dat je geduld hebt en de boor het werk laat doen. Om meer zekerheid te hebben dat je plaat niet stuk gaat, kies je voor Plexiglas GS. Dit zijn gegoten platen en zijn beter bestand tegen bewerkingen.

Advies nodig?
Bel of mail ons
085 822 82 35 Vandaag geopend:
08:30u - 17:00u
mail ons
Klantbeoordelingen
8.8 / 442 beoordelingen

Plexiglas boren in 4 stappen

Goed, jij hebt alle materialen klaar liggen en wilt het plexiglas gaan boren. Laten we stap voor stap er voor zorgen dat dit goed gaat.

Stap 1:

Allereerst plak je met de schilderstape een stuk af waar je wilt gaan boren. Dit zorgt er voor dat de boor minder snel wegschiet en dat je potlood beter zichtbaar is op de plaat.

Stap 2:

Meet waar je gaten moeten komen. Gebruik hiervoor een rolmaat of duimstok. Teken af waar je wilt gaan boren. Ga je dicht bij de kant boren? Dan is het wel zaak dat er nog voldoende materiaal aan de rand blijft. Wij adviseren dan ook om te boren vanaf 1 centimeter uit de rand.

Stap 3:

Wanneer je afgetekend hebt, leg je de plaat op een zo vlak mogelijke ondergrond. Dit zorgt ervoor dat de plaat niet gaat trillen/wiebelen. Eventueel kun je de plaat nog vastklemmen om er voor te zorgen dat hij niet wegschiet. Nog een goede tip: als je afklemt, doe dan een stukje karton tussen de plaat en de klem om krassen te voorkomen.

Stap 4:

Alles is nu in gereedheid gebracht. Pak je boormachine met de boor en plaats deze op je afgetekende plaats. Je moet niet hard gaan drukken, laat de boor rustig zijn weg door de plaat zoeken. Laat de boormachine ook niet te hard draaien. Dit is niet nodig.

Resultaat

Je hebt nu een plaat met een gat er in! Mocht je een plaat willen die al voorgeboord is of een groter gat bevat? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij kunnen dit ook voor je organiseren. Dit zorgt er voor dat je precies krijgt wat je wilt, maar dan zonder de moeite! 

Plexiglas platen

In onze webshop vind je veel soorten plexiglas. Neem eens een kijkje in ons plexiglas assortiment. De platen zagen we gratis voor je op maat en bezorgen ze zo snel mogelijk bij jou op locatie. Voor vragen kun je ons altijd bellen of een mail sturen!

Klantenservice
Bel: 085 822 82 35

Nu gesloten