Logo Kunststofplatendeal.nl

Plexiglas platen

Kunststofplatendeal bied je een breed assortiment aan plexiglas in verschillende diktes, soorten en kleuren. Plexiglas, ook bekend onder de naam perspex of PMMA, is een acrylaat plaat. Deze leveren wij in twee soorten plexiglas: gegoten en geëxtrudeerd. Gegoten plexiglas is optimaal geschikt voor nabewerkingen. Wij leveren gegoten PMMA in glashelder, opaal en gekleurd. Het geëxtrudeerde plexiglas leveren wij als goedkoop plexiglas (plexiglas xt platen).

Plexiglas platen bij Kunststofplatendeal.nl

Plexiglas op maat kopen

Plexiglas kun je in onze webshop eenvoudig op maat bestellen.  Er worden geen zaagkosten berekend.  Wij leveren gegoten plexiglas in glashelder, opaal en gekleurd en geëxtrudeerd  goedkoop plexiglas. Het is verkrijgbaar in diktes van 2mm, 3mm, 4mm, 5mm, 6mm, 8mm en 10mm.  Plexiglas heeft zeer goede optische producteigenschappen, is licht van gewicht, ca. 30 keer sterker dan glas, is weers- en UV bestendig en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Daarnaast is plexiglas gemakkelijk te bewerken, vervormen en te lijmen.  Alle plexiglas worden door ons voor je gratis op maat gezaagd! Zo ontvang je jouw plexiglas platen op maat en kun je deze direct gaan gebruiken.

Goedkoop plexiglas

Kunststofplatendeal levert goedkoop plexiglas. Dit is geëxtrudeerd acrylaat. De geëxtrudeerde plaat kent in vergelijking tot een gegoten plaat meer spanning in de plaat. Goedkoop plexiglas is daarom minder geschikt voor nabewerkingen.

Eigenschappen van Plexiglas

Een van de belangrijkste eigenschappen van Polymethylacrylaat (of PMMA) is de zeer hoge lichtdoorlatendheid. Plexiglas helder laat iets meer dan 90% van het licht door (dat is een hoger percentage dan glas). Daarnaast is plexiglas weersbestendig en UV bestendig. PMMA is een stuk lichter dan glas en maar liefst 30 keer sterker dan glas. In vergelijking met regulier glas is plexiglas gevoeliger voor krassen. Plexiglas is ook verkrijgbaar in de variant opaal. Plexiglas opaal heeft een lichtdoorlatendheid van 28%. Plexiglas GS leent zich voor het bewerken van plexiglas. Wanneer je kiest voor de XT variant, moet je er rekening mee houden dat deze minder goed te bewerken is. 

Wil je een materiaal dat nog beter bestand is tegen vandalisme en beschadigingen? Dan is er in plaats van plexiglas polycarbonaat een goede oplossing. Polycarbonaat is sterker dan plexiglas, maar ook iets duurder.  

Plexiglas toepassingen

Onze plexiglas producten worden veel toegepast als beglazing (bootramen, voorzetramen, tuinkas, aquarium, windscherm, geluidsscherm), lichtreclame, vitrines, lichtbakken, douchewand, overkappingen, deurluifels en balkonbeglazing. Gegoten plexiglas (glashelder, opaal en gekleurd) is een ideale kunststof plaat voor de doe-het-zelver; je kunt vele bewerkingen zelf doen/laten doen zoals zagen, frezen, boren, graveren, buigen, lijmen en polijsten. Zorg ervoor dat je je vooraf goed laat informeren over het bewerken. Natuurlijk mag je ons ook daar voor bellen.

Het geëxtrudeerde goedkoop plexiglas is minder geschikt voor bewerkingen, maar een zeer aantrekkelijke prijsvariant. Je kunt goedkoop plexiglas kopen en direct de plaat op maat bestellen, zodat je zelf zo min mogelijk handelingen hoeft uit te voeren.

Plexiglas bestellen

Ons plexiglas (acrylaat) bestellen of kopen? Wij bieden je een eenvoudig bestel- en betaalproces. Kies het gewenste product, geef de maten en aantallen in en rond de bestelling af. Wij zagen elke gewenste plaat plexiglas op maat (helemaal GRATIS) en bezorgt deze snel. Ook kun je de platen afhalen op een van onze locaties!

Heb je nog vragen over het product of wil je weten wat het beste bij jouw wens past? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. Dat kan telefonisch, via e-mail en via de chatfunctie.

Kunststofplatendeal - de beste deal voor jouw kunststof.

Klantenservice
Bel: 085 822 8235

Nu gesloten