Logo Kunststofplatendeal.nl

Plexiglas platen

Kunststofplatendeal heeft een breed aanbod in plexiglas van verschillende diktes, soorten en kleuren. Het plexiglas wat wij verkopen is ook wel bekend onder de naam perspex of PMMA. Het is een acrylaat plaat. Deze leveren wij in twee soorten plexiglas: gegoten en geëxtrudeerd. Gegoten plexiglas is het beste geschikt voor nabewerkingen. Wij leveren gegoten PMMA in glashelder, opaal en gekleurd. Het geëxtrudeerde plexiglas leveren wij als goedkoop plexiglas (plexiglas xt platen). 

Advies nodig?
Bel of mail ons
085 822 82 35 Vandaag geopend:
08:30u - 17:00u
mail ons
Klantbeoordelingen
8.8 / 442 beoordelingen

Plexiglas platen bij Kunststofplatendeal.nl

Plexiglas op maat bestellen

Plexiglas kun je in onze webshop makkelijk op maat bestellen.  Daarbij Er worden geen zaagkosten geteld (wij maken het gratis op maat!). Wij leveren gegoten plexiglas in glashelder, opaal en gekleurd en geëxtrudeerd  goedkoop plexiglas. Het is verkrijgbaar in diktes van 2mm, 3mm, 4mm, 5mm, 6mm, 8mm en 10mm. Daardoor zit de gewenste dikte er vast bij. Plexiglas heeft een aantal voordelen. Het laat meer licht door dan glas en het is licht van gewicht. Ook is het ongeveer 30 keer sterker dan glas, is weers- en UV bestendig . Daar bovenop  is het te krijgen in verschillende kleuren. Daarnaast is plexiglas gemakkelijk te bewerken, vervormen en te lijmen. Alle plexiglas wordt door ons voor je gratis op maat gezaagd! Zo ontvang je jouw plexiglas platen op maat en kun je deze meteen gaan gebruiken.

Goedkoop plexiglas

Kunststofplatendeal levert goedkoop plexiglas. Dit is geëxtrudeerd acrylaat. De geëxtrudeerde plaat kent in vergelijking tot een gegoten plaat meer spanning in de plaat. Goedkoop plexiglas is daarom minder geschikt voor nabewerkingen. Om te voorkomen dat je zelf nog moet gaan zagen, zagen wij gratis jouw platen op maat!

Meer weten over de plexiglas prijs verschillen? Kijk hier verder voor meer informatie.

Soorten Plexiglas

In de basis zijn er 2 soorten plexiglas: Geëxtrudeerd en gegoten plexiglas. Het verschil zit hem in het productieproces. Gegoten plexiglas wordt uitgegoten op een vlakke plaat die nog lichtjes gewalst wordt om het in de juiste dikte te krijgen. Zo krijg je een plaat die zo goed als spanningsvrij is. De geëxtrudeerde variant wordt gewalst. Dit houdt in dat de plaat op dikte wordt gebracht door het walsen. Dit zorgt voor verhoogde spanningen. Dit is dan een goedkopere plaat, maar is moeilijker te bewerken vanwege de spanningen. Daarom is het aan te raden wanneer je een plaat nog moet bewerken, dat je voor gegoten plexiglas kiest. Natuurlijk adviseren we je graag over de meest geschikte keuze voor jouw project.

Eigenschappen van Plexiglas

Een van de belangrijkste eigenschappen van Polymethylacrylaat (of PMMA) is dat het veel licht doorlaat. Plexiglas helder laat iets meer dan 90% van het licht door (dat is een hoger percentage dan glas). Daarnaast is plexiglas weersbestendig en UV bestendig. PMMA is een stuk lichter dan glas en maar liefst 30 keer sterker dan glas. In vergelijking met normaal glas is plexiglas gevoeliger voor krassen. Plexiglas is ook verkrijgbaar in de variant opaal. Plexiglas opaal laat minder licht door. Ongeveer 28%. Plexiglas GS leent zich voor het bewerken van plexiglas. Wanneer je kiest voor de XT vorm, moet je er rekening mee houden dat deze minder goed te bewerken is.

Wil je een materiaal dat nog beter bestand is tegen vandalisme en beschadigingen? Dan is er in plaats van plexiglas polycarbonaat een goede oplossing. Polycarbonaat is sterker dan plexiglas, maar ook iets duurder.   

Plexiglas toepassingen

Onze plexiglas producten worden veel gebruikt als beglazing. Denk hierbij aan bootramen, voorzetramen, tuinkas, aquarium, windscherm, geluidsscherm, lichtreclame, vitrines, lichtbakken, douchewand, overkappingen, deurluifels en balkonbeglazing. Gegoten plexiglas (glashelder, opaal en gekleurd) is een ideale kunststof plaat voor de doe-het-zelver; je kunt vele bewerkingen zelf doen/laten doen zoals op maat zagen, frezen, boren, graveren, buigen, lijmen en polijsten. Zorg ervoor dat je je goed laat informeren over het bewerken. Natuurlijk mag je ons ook daarvoor bellen.

Het geëxtrudeerde goedkoop plexiglas is minder geschikt voor bewerkingen, maar een erg interessante prijsvariant. Je kunt goedkoop plexiglas kopen en direct de plaat op maat bestellen, zodat je zelf zo min mogelijk hoeft te doen.

Onbreekbaar Plexiglas

We zien vaak de vraag voorbij komen of we onbreekbaar plexiglas hebben. Wanneer je zoekt naar onbreekbaar plexiglas, is de kan groot dat je Polycarbonaat zoekt. Polycarbonaat is vrijwel onbreekbaar en is erg goed tegen extreme omstandigheden. Juist door deze kracht, wordt Polycarbonaat vaak gebruikt in omgevingen die vandalisme gevoelig zijn. Ook is het perfect voor veiligheidsschermen.

Prijzen van Plexiglas

De prijzen in ons assortiment zijn erg laag. Dit komt niet doordat we slechte kwaliteit leveren, maar door groot in te kopen. In ons magazijn liggen de platen te wachten op jouw bestelling. Zo bieden wij al de XT vorm vanaf €22,00 per vierkante meter aan. Zoek je een plaat die makkelijker te bewerken is? Dan kijk je naar een prijs van €36,85 voor een heldere 3 mm plaat. Deze is gegoten, en daarmee iets duurder maar wel beter te bewerken.

Bewerken van Plexiglas

Plexiglas (vooral de GS variant) is ontzettend goed te bewerken. Het is een spanningsvrij product. Dat zorgt ervoor dat de kans erg klein is dat de plaat stuk gaat bij het bewerken. De platen zijn goed te:

  • zagen
  • snijden
  • frezen
  • laseren
  • lijmen

Natuurlijk is het wel slim om van te voren informatie in te winnen hoe je dit het beste kunt doen. Zo zorg je er voor dat je plaat in een geheel blijft en je krijgt wat je wilt. Natuurlijk kunnen wij je ook helpen met de bewerkingen. Neem daarvoor contact met ons op en dan sturen wij een prijsindicatie van de werkzaamheden.

Plexiglas bestellen

Ons plexiglas (acrylaat) bestellen of kopen? Wij bieden je een makkelijk bestel- en betaalproces. Kies het de juiste plaat, geef de maten en aantallen in en bestel. Wij zagen elke gewenste plaat plexiglas op maat (helemaal GRATIS) en bezorgen deze snel door heel Nederland. Ook kun je de platen afhalen op een van onze locaties!

Heb je nog vragen over het product of wil je weten wat het beste bij jouw wens past? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. Dat kan telefonisch en via e-mail. Zo kun je snel je plexiglas op maat bestellen.

Kunststofplatendeal - de beste deal voor jouw kunststof.

8.8 / 442 beoordelingen