Logo Kunststofplatendeal.nl

Wat is Polycarbonaat

Laten we even technisch beginnen: Polycarbonaat is een thermoplastisch polymeer. Zo… Dat is er uit. Een thermoplastisch kunststofplaat wordt zacht bij verhitting. Door deze eigenschap is Polycarbonaat in (ongeveer) elke vorm te verkrijgen. Verder is Polycarbonaat ongeveer 250 keer sterker dan glas. Dit maakt het een ideaal materiaal voor veiligheidsbeglazing.

Makkelijk bewerken en onderhouden

Wanneer je een polycarbonaat plaat naast een plexiglas plaat houdt, zul je weinig verschil zien. De verschillen zitten dan ook meer in het product dan in het uiterlijk. Door de sterkte van polycarbonaat is het materiaal gemakkelijker te bewerken dan plexiglas. Zo kun je de polycarbonaat platen makkelijk boren en zagen, zonder groot risico op scheuren.

Advies nodig?
Bel of mail ons
085 822 82 35 Vandaag geopend:
08:30u - 15:00u
mail ons
Klantbeoordelingen
8.9 / 368 beoordelingen

Oorsprong Polycarbonaat

Tegen het einde van de 19e eeuw, ontdekte Alfred Einhorn van de Universiteit van München Polycarbonaat. Hij zocht ruim 30 jaar naar toepassingen voor het product maar kon er geen vinden. Hier werd in eerste instantie het onderzoek gestaakt. In 1953 vonden Bayer en General Electric toepassingen. In deze tijd was het polycarbonaat nog bruin getint. Dit veranderde in 1970. Hier werd het voor het eerst glashelder geproduceerd. Dit zorgde voor grootschaligere inzet. Zo vind je het product tegenwoordig in veiligheidsglas, cd’s/DVD’s en zelfs in cockpits voor straaljagers.

Polycarbonaat functies

Polycarbonaat kan voor vele doeleinden worden ingezet. Zo wordt het vaak gebruikt als veiligheidsglas. Dit komt omdat Polycarbonaat 250 keer sterker is dan glas. Maar ook kun je het gebruiken als glas voor een aquarium, beglazing van abri’s, fietsenstallingen, machines en bootramen. Maar je ziet het ook steeds vaker in een hobby kas in plaats van glas of als heldere plaat op een overkapping.

Polycarbonaat kopen

Heb jij al besloten om polycarbonaat te kopen voor jouw toepassing? Bestel het dan makkelijk in onze shop. Je kunt het op locatie laten bezorgen of bij een van onze locaties komen afhalen. Wil je eerst nog meer informatie? Bel dan even, dan helpen wij jou naar de juiste plaat!

Klantenservice
Bel: 085 822 82 35

Nu geopend tot 15:00u