Logo Kunststofplatendeal.nl

Polycarbonaat platen

Polycarbonaat is ook bekend onder de merknamen Lexaan of Lexan. Polycarbonaat is tot wel 250 keer sterker dan glas (nagenoeg onbreekbaar) en wordt daardoor vaak ingezet als veiligheidsglas of als vervanger van glas. Bovendien laat het zich uitstekend bewerken. Wij leveren de platen in 2 varianten: helder en opaal. Je kunt kiezen tussen diktes van 2mm t/m 15mm. Het Lexan wordt gratis op maat gezaagd en snel thuisbezorgd. Ook kun je ervoor kiezen om je bestelling af te halen op een van onze locaties.  

Advies nodig?
Bel of mail ons
085 822 82 35 Vandaag geopend:
08:30u - 15:00u
mail ons
Klantbeoordelingen
8.9 / 368 beoordelingen

Polycarbonaat platen bij Kunststofplatendeal.nl

Polycarbonaat: de voordelen

Polycarbonaat is breukbestendig (250 keer sterker dan glas) en uv bestendig. Daardoor zeer breed inzetbaar bijvoorbeeld als veiligheidsglas, in abri's, als helmvizier, fietsenstallingen, machinebouw en levensmiddelenindustrie.  De platen laten zich zeer goed bewerken (boren, zagen, polijsten) zonder specialistisch gereedschap omdat het een sterker materiaal is dan plexiglas.

Polycarbonaat is slagvast, maar niet krasvast. Op aanvraag is er trouwens ook kraswerend polycarbonaat leverbaar. Vraag onze klantenservice voor advies en prijzen.  

Polycarbonaat bewerken

Polycarbonaat leent zich geweldig om zelf te bewerken. Zo kun je het boren, zagen, frezen en polijsten. Het bewerken is makkelijker dan bij plexiglas, omdat het een sterker materiaal is. Natuurlijk kun je ook de polycarbonaat plaat op maat bestellen. Wij zagen jouw plaat gratis op maat. Deze hoef je dan niet of minder te bewerken!

Opaal of helder polycarbonaat

Kunststofplatendeal levert twee varianten massief polycarbonaat:

  • Opaal wit
  • Helder

Heldere lexaan plaat is ideaal als vervanging voor ramen in huis, schuur, caravan of boot, overkappingen en balkonbeglazing.

Opaal polycarbonaat laat minder licht door en vervaagt het beeld aan de andere zijde van de polycarbonaat plaat. Opaal polycarbonaat is een uitstekende oplossing voor een overkapping. Het is lichtdoorlatend, maar laat geen zonnestralen door (UV werend). Het is ook nog eens bestand tegen hoge temperaturen.

Polycarbonaat platen: massief of kanaalplaat

In ons assortiment vind je ze niet terug: De Polycarbonaat kanaalplaten. Deze plaat heeft dezelfde basiseigenschappen als een massieve plaat, maar bevat holle ruimtes (kanalen). Deze zorgen er voor dat het gewicht van de plaat terug wordt gebracht. Dit zorgt voor een lichtere plaat, zonder verlies in kwaliteit. De kanaalplaat zie je vaak terug komen op overkappingen of lichtstraten. Zoals gezegd verkopen wij de kanaalplaten niet. Dit omdat wij overtuigd zijn van de veelzijdigheid van de massieve plaat.

Plaatdikte

Wanneer je gaat starten met een project en overweegt polycarbonaat te gebruiken, dan is het wel noodzakelijk om de juiste dikte te pakken. Zo is voor veiligheidsbeglazing een minimum van 4mm genoodzaakt. Voor beglazing vanaf een oppervalk van 1,5 m2 is 6mm de ondermaat. Al met al, genoeg om rekening mee te houden. Weet je niet zeker welke dikte je nodig gaat hebben? Neem dan even met ons contact op.

Polycarbonaat bestellen? 

Polycarbonaat bestellen gaat makkelijk bij kunststofplatendeal. Wij bieden je een eenvoudig bestel- en betaalproces. Kies het gewenste product, vul de maten en aantallen platen in en rond de bestelling af. Wij zagen de plaat polycarbonaat op maat en bezorgt deze snel. Ook kun je de platen afhalen op een van onze locaties! Toch op zoek naar een andere kunststof plaat? We hebben nog 4 andere soorten!

Heb je nog vragen over wat het beste bij jouw wens past? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. Dat kan telefonisch en via e-mail.

8.9 / 368 beoordelingen