Logo Kunststofplatendeal.nl

Trespa® - HPL platen

Kunststofplatendeal is officieel Trespa® dealer en bied je keuze uit een uitgebreide voorraad Trespa® Izeon® en Trespa® Meteon® platen. Trespa® is een multifunctioneel kunststof plaat die je veel in het straatbeeld tegen komt. Zo wordt het bijvoorbeeld gebruikt als gevelbekleding, boeiboord of windveer.

Naast het topmerk Trespa® leveren wij ons huismerk HPL Kompact plaat. HPL Kompact plaat is leverbaar in een gladde interieur kwaliteit en een structuur exterieur kwaliteit. 

Trespa® - HPL platen bij Kunststofplatendeal.nl

HPL toepassingen

HPL platen kennen vele toepassingen. HPL wordt vaak gebruikt als gevelbekleding of boeiboord. Ook wordt HPL vaak gebruikt als luifel bij een voordeur of als sponsorbord op een gevel of langs een sportveld.

Trespa® is uitermate geschikt voor extern gebruik (exterieur) aangezien het weersbestendig is. Trespa® is bovendien een erg sterk product en is het geen probleem wanneer er een bal tegen de boarding wordt geschoten.

Wat is HPL

HPL staat voor High Pressure Laminaat. HPL wordt veel gebruikt in de interieur- en exterieurbouw. De kern van een HPL plaat bestaat uit met kunsthars geimpregneerd kraftpapier. Dit verschilt met Trespa®, daar maakt men gebruik van houtsnippers. In het productieproces van HPL wordt de kern samengeperst tot een compacte plaat waarna de toplagen aan worden gebracht.  Deze toplaag bestaat uit decorpapier in kleur of dessin dat wordt ge-impregneerd met melaminehars en daarna met de kern wordt samengeperst onder zeer hoge druk en temperatuur tot een plaat. 

Trespa® platen kennen een unieke UV productgarantie van 10 jaar door de speciale gepatenteerde Electron Beam Curing Technology.  

Eigenschappen van HPL

HPL is kras-, slag- en stootvast en bestand tegen vele weersinvloeden. Door de dichte toplagen kan vocht moeilijker in de plaat doordringen. Bovendien zijn de platen UV bestendig. Door de unieke materiaaleigenschappen van Trespa® echt er nagenoeg geen vuil aan en is het buitengewoon makkelijk schoon te maken.

Trespa® platen zijn eenvoudig te monteren met speciale Torx schroeven of een lijmverbinding. De Torx schroeven zijn leverbaar in diverse kleuren, passend bij de platen.

HPL of Trespa kopen?

HPL platen of Trespa® platen kopen of bestellen? Wij bieden je een eenvoudig bestel- en betaalproces. Kies het gewenste product, geef de maten en aantallen platen in, en rond de bestelling af. Kunststofplatendeal zaagt elke gewenste plaat gratis op maat en bezorgt deze snel. Ook kun je de platen afhalen op een van onze locaties!

Heb je nog vragen over het product wat het beste bij jouw wens past? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. Dat kan telefonisch, via e-mail en via de chatfunctie.

Kunststofplatendeal - de beste deal voor jouw kunststof.

Klantenservice
Bel: 085 822 8235

Nu gesloten