Logo Kunststofplatendeal.nl

Trespa® - HPL platen

Kunststofplatendeal is officieel Trespa® dealer en bied je keuze uit een uitgebreide voorraad Trespa® Izeon® platen en Trespa® Meteon® platen. Het is een multifunctioneel kunststof plaat die je veel in het straatbeeld tegen komt. Zo wordt het bijvoorbeeld gebruikt als gevelbekleding, Trespa windveer of Trespa boeidelen. Je kan de platen op maat  bestellen en selecteren op de ral kleuren. Zo kun je makkelijk Trespa platen kopen.

Wij leveren naast het topmerk ons eigen merk HPL Kompact plaat. HPL Kompact plaat is leverbaar in een gladde interieur kwaliteit en een structuur exterieur kwaliteit. 

Trespa® - HPL platen bij Kunststofplatendeal.nl

HPL toepassingen

HPL kent vele toepassingen. Zo wordt het vaak gebruikt als gevelbekleding of kunststof boeidelen. Ook wordt HPL vaak gebruikt als luifel bij een voordeur of als sponsorbord op een gevel of langs een sportveld.

HPL is uitermate geschikt voor extern gebruik (exterieur) aangezien het weersbestendig is. Bovendien is het een erg sterk product en is het geen probleem wanneer er een bal tegen de boarding wordt geschoten.

Wat is HPL

HPL staat voor High Pressure Laminaat. HPL plaat wordt veel gebruikt in de interieur- en exterieurbouw. De kern van een HPL plaat bestaat uit met kunsthars geimpregneerd kraftpapier. Dit verschilt met Trespa®, daar maakt men gebruik van houtsnippers. De platen worden vervaardigd onder hoge druk en hoge temperaturen. In het productieproces van HPL wordt de kern samengeperst tot een compacte plaat waarna de toplagen aan worden gebracht. Deze toplaag bestaat uit decorpapier in kleur of design dat wordt geïmpregneerd met melaminehars (dit zijn thermohardende harsen) en daarna met de kern wordt samengeperst onder zeer hoge druk en hoge temperaturen tot een zeer dichte plaat. 

Trespa® platen kennen een unieke UV productgarantie van 10 jaar door de speciale gepatenteerde Electron Beam Curing Technology.  

Eigenschappen van HPL

HPL is kras-, slag- en stootvast en bestand tegen vele weersinvloeden. Door de dichte toplagen kan vocht moeilijker in de plaat doordringen. Bovendien zijn de platen UV bestendig. Door de unieke materiaaleigenschappen van de platen hecht er nagenoeg geen vuil aan en is het buitengewoon makkelijk schoon te maken. Ze hebben dan ook geen onderhoud nodig. Hooguit af en toe even af spuiten.

HPL platen zijn eenvoudig te monteren met speciale Torx schroeven of een lijmverbinding. De Torx Trespa schroeven zijn leverbaar in diverse kleuren, passend bij de platen.

HPL bewerken

Wanneer je HPL wil bewerken, doet dit veel denken aan hardhout. Het is prima te bewerken met het juiste gereedschap. Zo kun je het redelijk eenvoudig op maat zagen of frezen. Gebruik om te zagen wel een decoupeerzaag (met metaalzaag) of cirkelzaag. Plak voor het bewerken de plaat af om splinters te voorkomen. Heb je de maten al? De platen worden gratis op maat gezaagd.

Reiniging en onderhoud

Door het gesloten oppervlak van bijvoorbeeld de Meteon platen van Trespa, kan het vuil zich haast niet vast zetten. Dit zorgt er op zijn beurt voor dat de platen ontzettend eenvoudig te reinigen zijn. Zo heeft vuil geen kans en kun je eenvoudig graffiti verwijderen. Bekijk het filmpje om te zien hoe eenvoudig dit is:

HPL of Trespa kopen?

HPL of Trespa® kopen of bestellen? Wij bieden je een eenvoudig bestel- en betaalproces. Zo bieden we uit het Trespa aanbod Meteon en Izeon platen. Ook bieden we ons huismerk HPL extern en intern. Kies het gewenste product, geef de maten en aantallen platen in, en rond de bestelling af. De prijs is per m2 en die zie je als je de maten in hebt gevoerd. Kunststofplatendeal zal dan gratis alle gewenste trespa op maat zagen en bezorgt deze snel. Ook kun je de platen afhalen op een van onze locaties!

Heb je nog vragen over het product wat het beste bij jouw wens past? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. Dat kan telefonisch en via e-mail.

Kunststofplatendeal - de beste deal voor jouw kunststof.

Klantenservice
Bel: 085 822 82 35

Nu geopend tot 17:00u