Logo Kunststofplatendeal.nl

Plexiglas Prijs

Plexiglas is er in verschillende soorten, verschillende kleuren en verschillende varianten en daarmee ook in verschillend prijsklassen. Dit varieert van €111,74 voor de dikste plaat tot €22,- voor de goedkope XT variant. Hoe wordt de plexiglas prijs bepaald? Hier onder vindt je een uitleg waar de prijs door verschilt.

GS en XT

Grof genomen vindt je in ons assortiment twee soorten plexiglas:

Deze brengen direct een prijsverschil met zich mee.

GS

De GS platen zijn gegoten tussen 2 glasplaten. Dit zorgt voor een homogeen, nagenoeg spanningsvrij product. Daardoor is het goed te bewerken en vooral ook makkelijker te bewerken, maar kost het productieproces ook meer tijd (=geld). Verder is GS ook nog eens uv bestendig, en daardoor beter buiten te gebruiken.

XT

Plexiglas XT is een goedkopere variant. Dit komt door het productieproces. In plaats van dat de plaat wordt gegoten, word deze geëxtrudeerd. Dit zorgt er voor dat er meer spanningen in de plaat komen, waardoor de XT plaat moeilijker te bewerken is ten opzichte van de GS plaat. Dit extrusie productieproces drukt echter wel de kosten, en daarmee is XT dus de goedkope plexiglas variant.

Advies nodig?
Bel of mail ons!
085 822 8235 Vandaag zijn wij gesloten mail ons
Klantbeoordelingen
8.9 / 337 beoordelingen

Gekleurd en Opaal

Naast de heldere platen bieden wij ook nog gekleurde en plexiglas opaal platen. Deze platen zijn duurder dan de heldere variant. Deze prijs is logisch te verklaren, er moet namelijk in het productieproces een extra toevoeging gedaan worden om de platen een kleur te geven of om het opaal te maken. Hierdoor ligt de prijs van gekleurde plexiglas platen hoger dan de heldere variant.

Welk type acrilaat plexiglas moet je kiezen

Het is aan te raden om voor GS te gaan wanneer je het product nog wilt nabewerken of intensief gebruikt gaat worden. Door het productieproces van GS is het een sterk product en zal het niet snel breken of scheuren. Hierdoor ligt de plexiglas GS prijs wel wat hoger maar is het bewerken makkelijker. Wanneer een plexiglas plaat op een vaste plek zit en niet intensief gebruikt wordt, kun je voor Plexiglas XT gaan. Deze platen zijn lastiger na te bewerken vanwege de aanwezigheid van spanning, maar zijn prima te gebruiken in statische oplossingen.

Plexiglas platen op maat 

Je hoeft onze plexiglas platen niet te bewerken, want die zagen wij gratis op maat! Doordat het gratis op maat gezaagd wordt, heb je een passende plaat en minder werk! Door de lage prijzen zijn deze ook voor korte termijn oplossingen ideaal.

Plexiglas helder GS

Gekleurd Plexiglas GS

Plexiglas kopen?

Bij Kunststofplatendeal.nl kun je makkelijk en snel jouw Plexiglas plaat bestellen. Je kiest je product (gewenste dikte en soort) in onze webshop, vult de maten en hoeveelheden in en bestelt! Dan worden gratis de platen op maat gezaagd en worden snel bij jou afgeleverd. Zo kun je makkelijk je plaat op maat bestellen. Wist je trouwens: plexiglas is sterker dan glas (gewoon glas, geen gelamineerde varianten)! Nog niet helemaal overtuigd of wil je nog meer weten over acrylaat of andere kunststof platen? kijk dan verder op onze site of neem contact op met onze klantenservice. We helpen je graag. 

Ook voor plexiglas schermen kunt u bij ons terecht.


Klantenservice
Bel: 085 822 8235

Nu gesloten