Logo Kunststofplatendeal.nl

Plexiglas Prijs

Plexiglas is er in verschillende soorten, varianten en daarmee ook in verschillend prijsklassen. Dit varieert van €111,74 voor de dikste plaat tot €22,- voor de goedkope XT variant. Hoe wordt de plexiglas prijs bepaald? Hier onder vindt je een uitleg waar de prijs van plexiglas door verschilt.

Plexiglas GS en Plexiglas XT

Grof genomen vindt je in ons assortiment twee soorten plexiglas:

Deze brengen direct een prijsverschil met zich mee.

Plexiglas GS

De Plexiglas GS platen zijn gegoten tussen 2 glasplaten. Dit zorgt voor een homogeen, nagenoeg spanningsvrij product. Daardoor is beter en makkelijker te bewerken, maar kost het productieproces ook meer tijd (=geld).

Plexiglas XT

Plexiglas XT is een goedkopere variant. Dit komt door het productieproces. In plaats van dat de plaat wordt gegoten, word deze geëxtrudeerd. Dit zorgt er voor dat er meer spanningen in de plaat komen, waardoor de Plexiglas XT plaat moeilijker te bewerken is. Dit extrusie productieproces drukt echter wel de kosten, en daarmee is Plexiglas XT dus de goedkope plexiglas variant.

Advies nodig?
Bel, mail of chat met ons
085 822 8235 Vandaag zijn wij gesloten mail ons
Klantbeoordelingen
8.7 / 173 beoordelingen

Gekleurd en Opaal Plexiglas

Naast de heldere plexiglas platen bieden wij ook nog gekleurde en opaal plexiglas platen. Deze platen zijn duurder dan de heldere variant. Deze prijs is logisch te verklaren, er moet namelijk in het productieproces een extra toevoeging gedaan worden om het plexiglas een kleur te geven of om het opaal te maken. Hierdoor ligt de prijs van gekleurde plexiglas platen hoger dan de heldere variant.

Welk type plexiglas moet je kiezen

Het is aan te raden om voor Plexiglas GS te gaan wanneer je het product nog wilt nabewerken of intensief gebruikt gaat worden. Door het productieproces van GS is het een sterk product en zal het niet snel breken of scheuren. Hierdoor ligt de plexiglas GS prijs wel wat hoger. Wanneer een plexiglas plaat op een vaste plek zit en niet intensief gebruikt wordt, kun je voor Plexiglas XT gaan. Deze platen zijn lastiger na te bewerken vanwege de aanwezigheid van spanning, maar zijn prima te gebruiken in statische oplossingen.

Helder Plexiglas GS

Klantenservice
Bel: 085 822 8235

Nu gesloten