Logo Kunststofplatendeal.nl

Wat is Trespa

Trespa® is een kunststof plaat die vaak zichtbaar is in het straatbeeld. Denk hierbij aan gevelbekleding, afdakbeschot, boeiboorden, etc. Maar wat is Trespa® eigenlijk? Waaruit bestaat Trespa®? Ondanks dat Trespa® een kunststof plaat is, is het ook opgebouwd uit natuurlijke materialen. Het bevat namelijk geperste houtvezels. Deze worden geïmpregneerd met melaminehars (thermohardende harsen) en onder hoge druk samengeperst. Aan beide buitenzijdes wordt dan een harde en ondoordringbare toplaag aangebracht. Dit zorgt voor een harde en compacte plaat. De eigenlijke productnaam van een Trespa® plaat is HPL ofwel High Pressure Laminate. 

Ideaal voor buitengebruik

Trespa® is speciaal ontwikkeld voor de afwerking van gebouwen. Trespa® is namelijk ontzettend bestendig tegen weersinvloeden als vocht, grote temperatuursverschillen en uv straling. Deze eigenschappen zorgen er voor dat je Trespa® vaak tegen komt op sportparken. Bijvoorbeeld als boarding waar sponsoren op staan. Ook is het makkelijk in vandalisme gevoelige omgevingen. Het HPL met zijn dichte toplagen zorgt er voor dat graffiti zich makkelijk laat verwijderen. Daarmee is het ook voor andere vervuiling ideaal.

Advies nodig?
Bel, mail of chat met ons
085 822 8235 Vandaag zijn wij gesloten mail ons
Klantbeoordelingen
8.7 / 173 beoordelingen

Trespa® kleuren

Door een Trespa® toplaag te voorzien met een pigment, is het mogelijk om een kleurrijk geheel te creëren. Zo zie je het bij moderne gebouwen terugkomen als een volwaardig kunstwerk. In onze shop vind je onder het merk Trespa® helaas niet veel kleur, mocht je dit toch willen, bieden wij een sterk alternatief: HPL Exterieur platen. Deze platen van ons huismerk HPL kompact plaat bieden wij aan in verschillende kleuren.

Trespa® of HPL?

Vaak worden Trespa® en HPL als twee verschillende producten gezien. Echter is Trespa® een merknaam van het product HPL. HPL staat voor “High Pressure Laminate”. Dit is tekenend voor het productie proces. In het productieproces worden houtvezels namelijk onder hoge druk (high pressure) gelamineerd (laminate) tussen twee dichte toplagen. Trespa® is dus een HPL plaat.

Trespa®: ideaal voor jouw project

Ga je aan de slag met boeiboorden, windveren, gevelbekleding of boarding langs sportvelden? Denk dan eens aan de mogelijkheden van Trespa®. Het is ook goed te bewerken met degelijk gereedschap. Zo kun je het goed zagen, boren en frezen. Wel is het aan te raden om Trespa® schroeven te nemen als je het gaat gebruiken voor boeiboorden. Is Trespa® te duur? Kijk dan eens bij ons assoritment HPL platen interieur of exterieur. Minstens zo goed maar een stuk goedkoper.

Trespa FAQ

Klantenservice
Bel: 085 822 8235

Nu gesloten