Logo Kunststofplatendeal.nl

Wat is Trespa

Trespa® is een kunststof plaat die vaak zichtbaar is in het straatbeeld. Denk hierbij aan gevelbekleding, afdakbeschot, boeiboorden, etc. Maar wat is het eigenlijk? Waaruit bestaat het? Ondanks dat het een kunststof plaat is, is het ook opgebouwd uit natuurlijke materialen. De natuurlijke ingrediënten zijn namelijk geperste houtvezels. Deze worden geïmpregneerd met melaminehars (thermohardende harsen) en onder hoge druk samengeperst. Aan beide buitenzijdes wordt dan een harde en ondoordringbare toplaag aangebracht. Dit zorgt voor een harde en compacte plaat. De eigenlijke productnaam van een Trespa® plaat is HPL ofwel High Pressure Laminate. 

Ideaal voor buitengebruik

Trespa® is speciaal ontwikkeld voor de afwerking van gebouwen. het is namelijk ontzettend bestendig tegen weersinvloeden als vocht, grote temperatuursverschillen en uv straling. Deze eigenschappen zorgen er voor dat je de platen vaak tegen komt op sportparken. Bijvoorbeeld als boarding waar sponsoren op staan. Ook is het uitermate geschikt voor vandalisme gevoelige omgevingen. De platen zie je ook vaak bij woningen als boeidelen, gevelplaten en windveren. Het HPL met zijn dichte toplagen zorgt er voor dat graffiti zich makkelijk laat verwijderen. Daarmee is het ook voor andere vervuiling ideaal.

Advies nodig?
Bel of mail ons
085 822 82 35 Vandaag geopend:
08:30u - 15:00u
mail ons
Klantbeoordelingen
8.9 / 368 beoordelingen

Trespa® kleuren

Door de toplaag te voorzien met een pigment, is het mogelijk om een kleurrijk geheel te creëren. Zo zie je het bij moderne gebouwen terugkomen als een volwaardig kunstwerk. In onze shop vind je onder het merk Trespa® helaas niet veel kleur, mocht je dit toch willen, bieden wij een sterk alternatief: HPL Exterieur platen. Deze platen van ons huismerk HPL kompact plaat bieden wij aan in verschillende kleuren.

Trespa en HPL

In ons assortiment bieden we hpl en Trespa aan. Allebei in 2 varianten:

Zoek je gekleurde platen? Dan is het aan te raden bij de exterieur platen te kijken. Deze bieden we aan in diverse kleuren. Standaard bieden we de HPL platen in de maat 3050 x 1300 mm en zijn ze 3 mm dik. Je hoeft niet de hele plaat te kopen, want we zagen het gratis voor je op maat!

Trespa® of HPL?

Vaak worden Trespa® en HPL als twee verschillende producten gezien. Echter is Trespa® een merknaam van het product HPL. HPL staat voor “High Pressure Laminate”. Dit is tekenend voor het productie proces. In het productieproces worden houtvezels namelijk onder hoge druk (high pressure) gelamineerd (laminate) tussen twee dichte toplagen. Het is dus een HPL plaat.

Bewerken

HPL is een ontzettend hard materiaal, en juist daarom zou je verwachten dat het moeilijk te bewerken is. Mits je het juiste gereedschap hebt, hoeft dit absoluut niet zo te zijn. Zo kun je het prima boren, zagen en frezen, zolang je maar goed en scherp gereedschap gebruikt. Ook is het mogelijk om HPL te verven, maar dan moet je het wel eerst schuren en primeren. Maar goed, verven is een beetje vreemd als je bedenkt dat het in zoveel kleuren te verkrijgen is!

Trespa®: ideaal voor jouw project

Ga je aan de slag met boeiboorden, windveren, gevelbekleding of boarding langs sportvelden? Denk dan eens aan de mogelijkheden van HPL. Het is ook goed te bewerken met degelijk gereedschap. Zo kun je het goed zagen, boren en frezen. Wel is het aan te raden om deze schroeven te nemen als je het gaat gebruiken voor boeiboorden. Is Trespa® te duur? Kijk dan eens bij ons assoritment HPL platen interieur of exterieur. Minstens zo goed maar een stuk goedkoper. Bestel meteen je trespa schroeven voor een perfecte bevestiging.

Trespa FAQ

Klantenservice
Bel: 085 822 82 35

Nu geopend tot 15:00u