Logo Kunststofplatendeal.nl

Plexiglas xt

Plexiglas XT is ook wel bekend als goedkoop Plexiglas. Deze platen zijn geëxtrudeerd en hebben daarom meer spanningen in de plaat. Dit zorgt er voor dat het lastiger te bewerken is en daarom is het aan te raden om de plexiglas platen te gebruiken waar er geen tot lage belasting is. Denk hierbij aan tuinhuisjes of de (tijdelijke) vervanging van een raam. Vanzelfsprekend zagen wij ook de Plexiglas XT platen gratis op maat en zorgen wij dat je er snel mee aan de slag kunt!

Bewerken van Plexiglas XT

Het is niet echt aan te raden om Plexiglas XT uitvoerig te bewerken. Door de manier van fabriceren zit er meer spanning in de plaat. Deze spanning komt vrij wanneer je de plaat bijvoorbeeld gaat boren, frezen of verlijmen. Dan is de kans aanwezig dat er een spanningsbreuk ontstaat in de Plexiglas XT plaat en je daarmee wellicht jouw werkstuk onbruikbaar maakt. Het is dan ook aan te raden om de Plexiglas XT platen toe te passen in een vaste, vlakke toepassing.

Waar gebruik je Plexiglas XT

Plexiglas XT is goed te gebruik als glas in:

  • Tuinhuisjes
  • Blokhutten
  • Kassen
  • Winkeldisplays

Verder leent het zich perfect als tijdelijke vervanging voor een raam in een woning.

Advies nodig?
Bel of mail ons
085 822 82 35 Vandaag geopend:
08:30u - 15:00u
mail ons
Klantbeoordelingen
8.9 / 368 beoordelingen

Plexiglas XT

Verschil plexiglas GS en XT

Zoals gezegd zitten er in plexiglas XT spanningen. Dit ontstaat door het verschil tussen de productieprocessen van GS en XT. De GS variant is een gegoten plaat. Hierdoor kan het materiaal zich direct in zijn definitieve vorm werken. Doordat het niet meer gerold word, zijn er nagenoeg geen spanningen. De XT variant is geëxtrudeerd. Dit zorgt voor spanningen in het materiaal die voor scheuren kunnen zorgen bij nabewerking. Beide platen zijn mooi materiaal, maar het is zaak om de juiste te kiezen. Het is aan te raden om voor GS te gaan als het nabewerkt moet worden.

Plexiglas XT FAQ

Klantenservice
Bel: 085 822 82 35

Nu gesloten