Logo Kunststofplatendeal.nl

HPL

HPL platen gratis op maat

Kunststofplatendeal biedt een ruim assortiment aan HPL platen aan. HPL is de naam voor High Pressure Laminate. Het is een multifunctioneel product die je meer zie dan je denkt. Zo wordt het bijvoorbeeld gebruikt als gevelbekleding, boeideel of windveren. Maar ook in laboratoria of langs sportvelden zul je HPL aantreffen. De platen zijn er in verschillende kleuren, maar ook in wit. Bestel makkelijk en snel je hpl plaat op maat.

HPL toepassingen

HPL kent vele toepassingen. Zo wordt het vaak gebruikt als gevelbekleding of boeiboord. Ook wordt HPL vaak gebruikt als luifel bij een voordeur of als sponsorbord op een gevel of langs een sportveld.

HPL is uitermate geschikt voor extern gebruik (exterieur) aangezien het weerbestendig is. Bovendien is het een erg sterk product en is het geen probleem wanneer er een bal tegen de boarding wordt geschoten.

Advies nodig?
Bel of mail ons
085 822 82 35 Vandaag geopend:
08:30u - 17:00u
mail ons
Klantbeoordelingen
8.8 / 442 beoordelingen

Wat is HPL

HPL staat voor High Pressure Laminaat. HPL plaat wordt veel gebruikt in de interieur- en exterieurbouw. De kern van een HPL plaat bestaat uit met kunsthars geimpregneerd kraftpapier. Dit verschilt met Trespa®, daar maakt men gebruik van houtsnippers. In het productieproces van HPL wordt de kern samengeperst tot een compacte plaat waarna de toplagen aan worden gebracht.  Deze toplaag bestaat uit decorpapier in kleur of design dat wordt geïmpregneerd met melaminehars (dit zijn thermohardende harsen) en daarna met de kern wordt samengeperst onder zeer hoge druk en hoge temperaturen tot een plaat. 

Eigenschappen van HPL

HPL is kras-, slag- en stootvast en bestand tegen vele weersinvloeden. Door de dichte toplagen kan vocht moeilijker in de plaat doordringen. Door de materiaaleigenschappen van de platen hecht er eigenlijk geen vuil aan. Daardoor is het ook buitengewoon makkelijk schoon te maken. Ze hebben dan ook geen onderhoud nodig. Hooguit af en toe even af spoelen.

Het monteren van HPL platen is erg eenvoudig met speciale Torx schroeven of een lijmverbinding. De schroeven zijn leverbaar in diverse kleuren, passend bij de platen.

Alle hpl platen zijn uv bestendig en zeer hard. Ga je bestellen? Wij zagen je platen gratis op maat. Tot op de millimeter nauwkeurig!

HPL bewerken

Wanneer je HPL wil bewerken, doet dit veel denken aan hardhout. Het is prima te bewerken met het juiste gereedschap. Zo kun je het redelijk eenvoudig op maat zagen of frezen. Gebruik om te zagen wel een decoupeerzaag (met metaalzaag) of cirkelzaag. Plak voor het bewerken de plaat af om splinters te voorkomen en makkelijk af te tekenen.

HPL wit glad

HPL komt in veel variante voor. Toch zien we vaak dat de populairste variant de witte gladde platen zijn. Deze staan bij ons bekend als HPL interieurplaten. De platen zijn uitermate geschikt voor binnen gebruik, maar zijn ook zeker toepasbaar voor buiten. Zo heb je ze misschien al gezien als boarding bij jouw sportvereniging.

HPL kopen?

HPL plaat kopen of bestellen? Kies het gewenste product, geef de maten en aantallen platen in, en rond de bestelling af. De prijs is per m2 en die zie je als je de maten in hebt gevoerd. Kunststofplatendeal zal dan gratis alle gewenste trespa op maat zagen en bezorgt deze snel. Ook kun je de platen afhalen op een van onze locaties!

Heb je nog vragen over het product wat het beste bij jouw wens past? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. Dat kan telefonisch en via e-mail.

Kunststofplatendeal - de beste deal voor jouw kunststof.

HPL FAQ

Klantenservice
Bel: 085 822 82 35

Nu gesloten