Logo Kunststofplatendeal.nl

Trespa boeidelen

Meer en meer zien we Trespa boeidelen verschijnen in het straatbeeld. De reden? Heel simpel. Trespa heeft in tegenstelling tot hout een stuk minder onderhoud nodig. Dit houdt in dat je bijvoorbeeld de Trespa niet hoeft te schilderen en het verkleurt niet. De panelen zijn namelijk UV bestendig. Ook is de levensduur een stuk hoger van Trespa. Houten boeiboorden hebben een levensduur van 20 jaar, waar de Trespa variant een levensduur heeft van 40 jaar.

Advies nodig?
Bel of mail ons
085 822 82 35 Vandaag geopend:
08:30u - 17:00u
mail ons
Klantbeoordelingen
8.8 / 442 beoordelingen

Vervangen van boeidelen door Trespa

Om te beginnen is het belangrijk om te weten hoe je waterkering bevestigd is. Het kan namelijk zijn dat de waterkering bevestigd is aan de boeiboorden. Als dit het geval is, kun je het beste contact opnemen met een vakman. Vaak wordt de Trespa direct op de oude houten boeiboord geschroefd. Dit is geen verstandige oplossing. Het hout achter de Trespa panelen kan niet ventileren en heeft daarmee een grotere kans op rot. Beter is het om de oude boeiboorden te vervangen. Dit houdt in dat oude volledig verwijderd worden en dat de nieuwe boeidelen geplaatst worden.

Trespa als boeidelen plaatsen

Wanneer de houten boeidelen zijn verwijderd, kijk je eerst of de achterliggende constructie nog op orde is. Wanneer dit het geval is kun je het Trespa gaan plaatsen. Houd er bij het plaatsen rekening mee dat Trespa werkt. Het kan per strekkende meter 2,5 mm werken. Het is dan ook aan te raden om tussen de Trespa boeiboorden een naad te laten van 5 mm. Dit zorgt er voor dat het Trespa ruimte heeft. Wel moet je er rekening mee houden dat het materiaal achter deze kier beschermd wordt. Dit kan bijvoorbeeld met voegband. Zo heb je duurzame kunststof boeidelen met nagenoeg geen onderhoud!

Voordelen van kunststof boeidelen

Hét grootste voordeel van kunststof boeiboorden, is dat ze minder onderhoud nodig hebben. In verhouding tot hout, gaat kunststof 20 jaar langer mee als boeiboord. Verder hoef je een HPL boeiboord niet te schilderen. Ook kan het niet gaan rotten, in tegenstelling tot hout. Het enige wat je af en toe kunt doen, af en toe een sopje is meer dan voldoende. Meer onderhoudt heeft het niet nodig. Je kunt ze ook nog eens in vele verschillende kleuren bestellen. Zo zijn onze producten ideaal voor jouw kunststof boeiboorden.

Boeidelen vervangen: Kosten

De kosten van trespa boeiboorden hangen ergens tussen de €75 en €115 per vierkante meter. Dit hangt dan ook volledig af van wat je wilt. Zo kun je kiezen voor het merk Trespa, maar het is goedkoper om ons HPL huismerk te kiezen. 

Trespa boeiboorden kopen

Het bestellen van een trespa voor boeiboorden is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Er zijn een paar dingen die u van te voren moet weten, namelijk:

  • De maten
    • Welke breedte en lengte heb je nodig
  • De kleur
    • Pak je gewoon een witte plaat, of kies je uit de vele trespa kleuren.

Wanneer je deze duidelijk hebt, kies je de variant die je zoekt. Hier kun je de maten ingeven. Houd er wel rekening mee dat de maximale lengte van een Trespa plaat 3 meter en 5 centimeter is. Dit betekent vaak dat je de lengte over een aantal planken moet verdelen.

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Klantenservice
Bel: 085 822 82 35

Nu geopend tot 17:00u